top of page

Målet er nådd

Underveis på ekspedisjonen skriver vi blant annet for SEILmagasinet. Her er en artikkel vi fikk publisert hos dem den 25. juli, skrevet av Axel Nissen-Lie.


Sigurd bak roret FOTO: Thor Due/Natur og Ungdom

Ungdommen i Sun Odyssey 34.2 «Pelagica» ankom Bjørnøya, og sendt melding via satelitt. 


– Seilasen over Barentshavet gikk smertefritt. Vi hadde først null vind, men fikk senere en ØNØ* bris, periodevis liten kuling. Perfekt, melder August Toven Gautun via tekstmelding på InReach satelittsporingsenhet. Denne kan både sende og mota medlinger, samtidig som den sender båtens posisjon med jevne mellomrom. 


Oppsiktsvekkende natur 

August redigerer bilder på nattevakt FOTO: Thor Due/Natur og Ungdom

– Midt ute i havet, over 200nm unna alt annet, kunne vi plutselig se de stupbratte fjellene lengst sør på Bjørnøya stå fram som fyrtårn. Da vi nærmet oss forstod vi hva alle de små prikkene var: fugler! Det kryr av fugler som maur i ei maurtue. Et vilt spetakkel, og vilt spektakulært å oppleve. Virkelig en opplevelse vi vil huske. Nå er øya igjen blitt tåkelagt, og etter å ha ligget på svai** i Sørhamna beveger vi oss nå nordover for å se mer. Kanskje letter tåka igjen i morgen hvis vi er heldige, så vi kan få gått i land, melder August Toven Gautun i diverse meldinger. Tjenesten begrenser seg til 160 tegn. 

*Forkortelse for Øst-Nordøst

**En måte å ankre opp båten

bottom of page